Det är nu dags för vår ambassadör Maria Engström att lämna Indien

Många härliga minnen, resor och inte minst nyvunna vänner. Många svåra farväl!

Inte minst att ta farväl av de som kommit så nära genom hennes regelbundna arbete ute på flickhemmet Arushi.

Det är underbart att veta att vårt projekt CTC lever vidare och dessutom utvecklas hela tiden!

Utöver regelbunden handledning för de fyra arbetsgrupperna ute på ”the shelter homes” som arbetar med gatubarnen i Delhi, har vi fr o m 2017 startat med regelbundna workshops för personalen ute på School by Schools slumskolor.

Detta betyder bl a att våra coacher Suman och Mandeep åker 4 gånger per år till Nand Nagri där School by School har ett av sina projekt i en slumskola. Här leder dom riktigt bra och givande workshops för att utveckla och förkovra de 15 personer som arbetar med skolans 600 barn.

Dessutom har vi varit uppe i skolan i Deogarh, Rajasthan och haft en heldags workshop för personalen där. Det var stor succé och fortsättning följer….

I juli reser coacherna tillbaka till Deogarh för att leda ytterligare en Workshop under en heldag. Vår förhoppning är att återkomma 2-3 gånger per år! Kontinuitet behövs!

Att få handledning/workshops för att kunna hantera svåra situationer med utsatta barn, är en ny företeelse i Indien och vi känner att det gör stor skillnad!

Vi stärker självkänsla, ökar förståelse för behovet av att individualisera utbildning och omvårdnad utav barnen, och ger personalen en möjlighet att träffas regelbundet under ordnande former för att lära känna varandras kompetenser, styrkor och svagheter. Upplevelsen blir att man känner att lösningar finns att hitta inom den befintliga arbetsgruppen. I slutändan är det förstås barnen som drar fördel av den ökade kompetensen!

Tack vare era fantastiska bidrag pågår nu ett fantastiskt arbete som rullar på med hjälp av de två otroligt kvalificerade coacherna/psykologerna som driver vårt CTC projekt vidare. Idag har vi ekonomi som garanterar åtminstone två år till i samma tempo.

Ni som vill fortsätta stödja oss i detta är naturligtvis mer än välkomna!

Gå in på Schoolbyschool.org och följ oss där via nyhetsbrevet!

Vill du göra månatlig insättning följ instruktioner på hemsidan under Direct Debit. Engångsbelopp går att antingen Swisha – 123 900 21 55 eller använda 90-konto Bankgiro 900-2155 eller Plusgiro: 900215-5.

This slideshow requires JavaScript.

This entry was posted in India, Schools, Students. Bookmark the permalink.