Coachernas arbete, Svenska skolan i Delhi och andra nyheter från School by School

Under våren har vårt arbete i Indien fortgått som planerat. Några av nyheterna är bland annat att vi har sponsrat lärocentret i Nand Nagri, Delhi, med nya datorer och utbildningsprogram till dessa. Väldigt uppskattat hos både barn och lärare.

Sen fick vi en kortare rapport från ANK lärocentret i Maidan Garhi, Delhi, som vi tack vare vår Maria Engström, har kopplat ihop med svenska skolan i Delhi. De besökte ANK i april och här skriver läraren Jyoti om det.

Greetings from ANK!
We had a beautiful visit by the Swedish school and their parents along with Miss Anna Lena and her kids.
It was such a nice day, everyone enjoyed it and learned from each other. Anna asked them to paint a card and then from that card she made beautiful feathers on a chart paper.
Children of Maidangarhi showed them our sports like kabaddi and kho kho by playing with each other.
Also the kids learnt words like mango, banana and monkey etc in Swedish and in Hindi .
And last Anna and her friends had brought very delicious snacks for the children and all of them ate it together.
They had also brought some stationary like pens , pencils, markers, writing boards and drawing crayons for the children.
I want to thank the Swedish school and Miss Anna for making our Maidangarhi children more happy and engaged for a day.
/Jyoti

I mars var School by Schools grundare Marie-Louise Almgren på besök i Deogarh, Rajasthan. Där träffade hon olika lärare och rektorer för de skolor där som vi supportrar. Vi fortsätter med Coach to Coach programmet där också, vilket de lokala lärare finner mycket uppskattat och värdefullt. Denna coachning är ett helt nytt inslag i deras utveckling som lärare och pedagoger vilket vi hoppas leder till bättre utbildning för eleverna.

Marie-Louise besökte även några av skolorna, bland annat den nya flickskolan som vi, med stort stöd av Oscar Properties, hjälpte att bygga. Det är också ett väldigt lyckat projekt, som de lokala ministrarna nu stolt visar upp. Förhoppningsvis banar flickskolan vägen för många duktiga och ambitiösa flickor som nu får fullfärdig utbildning och blir förebilder för yngre generationer.

Följ oss gärna på Facebook där vi lägger ut nyheter titt som tätt.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.