Julbesök på Sector 45, Noida

19 december var det julbesök hos den nystartade skolan som School by School har utanför Delhi i Sector 45, Noida.
Klassrummet var denna gång prytt av kreativa juldekorationer och teckningar som barnen gjort. Även en liten julgran med dekorationer fanns och lyste upp klassrummet.

Den här gången tog jag med Tomten och en tomtenisse som fick dela ut varma skoltröjor i ull och en liten godis klubba att gotta sig med. Tröjorna kommer värma gott i denna kalla vinter (kallaste vintern på många år) och tack vare bidrag till school by school så blev detta en möjlighet.

Under okt-dec var det även flera barn som fyllt år och självklart skulle även detta firas! Det bjöds på stor ananastårta och för de flesta barnen fick de äta tårta för första gången, vilken glädje!!🥰

Även två elever (10 och 15 år gamla) blev extra uppmärksammade som Månadens elever då de utmärkt sig genom att ha jobbat extra hårt och på så sätt ökat på sin kunskapsnivå med en otrolig hastighet. Glädjen och stoltheten när dom fick medalj för detta är svårslaget.

Tiden gick fort och glädjen i klassrummen var hög när de till slut vinkade adjö till Tomten och tomtenissen!

Utanför skolan stod barn med stora ögon och tittade nyfiket. Lärarna berättar att det har spridits goda rykten om skolan och många ”skollösa” barn står nu ofta utanför skolan och önskar få börja.
Tyvärr kan man inte ta in fler just nu då det är helt fullt.
Vi får tänka att skolan är placerad i rätt område och så småningom kommer de in när barnen på detta skolcenter slussas in i den statliga skolan.

Nästa besök planeras i januari och då hoppas vi kunna inviga deras läshörna och bibliotek.

Tack för ditt bidrag och God Jul🎅
IMG_2859IMG_2855IMG_2856IMG_2857IMG_2858
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.